In je data zit veel meer verborgen dan je denkt. Verborgen kansen maar ook verborgen risico’s. Wij helpen je deze onbekenden voor jou zichtbaar te maken, zodat je er écht wat mee kunt. Jouw bedrijf laten groeien en/of risico’s beperken. Benieuwd waar we jou mee kunnen helpen?

Data kan een organisatie op vier verschillende vlakken verbeteren:

  • Beter inspelen op de klantbehoefte (o.a. welke klantgroepen heb ik, hoe wordt mijn webshop gebruikt, welke producten worden vaak samen gebruikt?)
  • Product verbeteren (o.a. welke klanten zijn er, welke rol spelen seizoenen in de productverkoop, welke kennis haal ik uit sensordata?)
  • Beter inspelen op de markt (o.a. wie zijn mijn concurrenten  en waar sta ik ten opzichte van mijn concurrenten?)
  • Processen optimaliseren (o.a. hoe kan ik sneller leveren, waar zitten mijn kosten, hoe groot is ziekteverzuim en waar heeft dat mee te maken?)

Hoe we dit doen?

We gebruiken hiervoor een beproefde aanpak. We nodigen je uit op ons kantoor. Onder het genot van een kopje koffie gaan jouw-  en onze- slimste collega’s, zowel business als IT, aan de slag. Met deze workshop krijgen we inzicht in de informatiebehoefte. Uit deze sessie komt een shortlist van ideeën. Gebaseerd op de beschikbare data in het bedrijf én de vragen waar jij mee zit. De ideeën hebben grote potentie omdat ze niet uit de lucht zijn komen vallen, er hangt een degelijke business case aan vast.

Zonder business case geen proof of concept.

R&D lab

Dan gaat het echte werk beginnen. De business case wordt uitgewerkt in ons R&D lab, waar je mee kunt kijken. In overleg worden prioriteiten gesteld en een prototype aangeleverd. Het R&D lab is een afgeschermde en veilige omgeving waar we naar hartenlust kunnen experimenteren met de data. Mocht je nog aanpassingen willen doorvoeren, dan kan dat natuurlijk. Alles wordt speciaal gemaakt voor de wensen en behoeften van jouw mensen en bedrijf.

Als we beet hebben, als we iets hebben gebouwd waarvan de je denkt: hier kan ik iets mee, implementeren we het binnen jouw onderneming. We helpen je op weg om de data te snappen, te definiëren en te gebruiken en zelfstandig analyses uit te kunnen voeren. We trainen je waar nodig. Met als uiteindelijke doel: dat jij blij bent en meer inzicht hebt in jouw bedrijf en jouw ‘gains’, de drivers die jouw bedrijf succesvol maken.

Benieuwd hoe je data harder kunt laten werken voor jouw bedrijf? Kom eens langs bij ons R&D lab.

Data has a better idea
Tessa

Sparren over big data in je bedrijf?
Tessa de Vor

tessa@adapt.nl