Koen van Wielink

Koen van Wielink

Na mijn studie Internationale Bedrijfskunde in Maastricht ben ik naar Thailand verhuisd, in eerste instantie voor een jaar, om daar te gaan werken voor een bedrijf dat een ERP systeem implementeerde voor groentezaden producenten. Na 1,5 jaar ben ik bij een van hun klanten gaan werken om daar ditzelfde systeem te beheren en verder uit te rollen naar hun dochterondernemingen in Azië. Ik ben hier uiteindelijk 9 jaar blijven werken, waarna ik met mijn Singaporese vrouw en 2 kinderen weer naar Nederland gekomen ben. Hier ben ik meer de richting van data warehousing en BI opgegaan.

Als je bijna 10 jaar met ERP bezig bent geweest realiseer je je hoe belangrijk de gegevens zijn die erin worden opgeslagen voor het succesvol zijn en blijven van een onderneming. Maar zoals iemand mij al jaren geleden vertelde, een ERP systeem is zo goed als de rapportages die je eruit kunt halen. Met andere woorden, je hebt pas iets aan al die gegevens als je dat op een begrijpbare en betekenisvolle manier kunt vormgeven zodat het kan bijdragen aan de besluitvorming van het bedrijf. Ik vind het geweldig om op deze manier te kunnen bijdragen aan de groei en het succes van organisaties.

 

Heb je een mooi data project waar ik mijn diversiteit kan tonen en waar ik kan zien hoe mijn werk bijdraagt? Kom eens (digitaal) kennismaken! Mail dan naar koen@adapt.nl.

FEITJES!

  • Sport: Crossfit
  • Favoriete nummer: Tool – Schism
  • Mooiste land: India, niet zozeer schoonheid maar vooral vanwege de diversiteit, het eten, en hoe totaal anders het is van wat we gewend zijn.
  • Sterrenbeeld: Schorpioen
  • Eerste auto: Honda City
  • Nummer 1 op bucketlist: Gezond en gelukkig oud worden!