Luit WIt

Luit Wit

Ik ben geboren en getogen in het noorden van het land en via een omweg langs Enschede in Utrecht Informatiekunde gaan studeren. Mijn passie voor data begon al in een vroeg stadium: ik merkte dat ik het als middelbare school scholier leuk vond om allerlei mensen te helpen met hun computerproblemen. Tijdens mijn studie en eerste baantjes zag ik vaak het belang van dingen “meetbaar” maken in. Wanneer het duidelijk is wat er speelt is het ook makkelijker om er over te praten en discussiëren.

Ik word blij van projecten waarbij alle stakeholders betrokken zijn bij het proces. Ik vind het leuk om mensen enthousiast te maken over data waardoor het vaak voorkomt dat na afronding van een klein project voor een afdeling er ineens diverse nieuwe datavraagstukken naar voren komen. Dat vind ik leuk want dat betekent dat mensen na gaan denken hoe ze data kunnen gebruiken voor het oplossen van dingen waar ze tegenaan lopen. En zo maakt een organisatie vanuit zichzelf stappen naar data-gedreven werken.

Een karaktereigenschap van mij is dat ik het belangrijk vind om de kern van het probleem te achterhalen voordat ik begin aan een project. De oplossing moet geen symptoombestrijding zijn. Daarnaast vind ik het neerzetten van een goede basis belangrijker dan een groot aantal halfslachtige oplossingen. Om het vertrouwen in data hoog te houden binnen een organisatie moet de kwaliteit goed zijn.

Sinds begin dit jaar woon ik in een jaren dertig huis in Wageningen met een prachtige ruime tuin. We zijn dit huis aan het renoveren en proberen het duurzamer te maken. Hierbij doen we veel van het kluswerk zelf. Hier ben ik de komende tijd in elk geval nog wel even zoet mee. Daarnaast probeer ik het huis te automatiseren met behulp van domotica.

Heb je een mooi data project waar je mijn hulp wel bij kunt gebruiken? Kom eens (digitaal) kennismaken! Mail dan naar luit@adapt.nl.

FEITJES!

  • Sport: We wandelen graag
  • Favoriete nummer: Ik ben een liefhebber van jazz-muziek maar vind het ook fijn om op Lowlands nieuwe muziek te ontdekken in de X-Ray. Als ik dan toch een nummer moet noemen dan:Cast Your Fate to the Wind – Vince Guaraldi Trio
  • Mooiste land: Ik heb ontzettend veel fijne herinneringen aan diverse vakanties in Frankrijk
  • Sterrenbeeld: Waterman
  • Eerste auto: Renault Zoe
  • Nummer 1 op bucketlist: Heb ik niet

Artikelen van Luit Wit