Neil FitzPatrick

Neil FitzPatrick

Goede BI-voorzieningen ontwikkelen om mensen het een beetje makkelijker te maken is waar Neil enthousiast van wordt en waar hij bij Adapt en haar klanten aan werkt.

Na een opleiding aan de Academie voor Popcultuur, waar hij afstudeerde als songwriter, in Leeuwarden heeft Neil twee jaar in Chicago gewoond en gewerkt. Daar kwam hij als docent in aanraking met IT en procesverbetering. Terug in Nederland gaf hij hier vervolg aan d.m.v.. een traineeship waarbinnen hij snel zijn passie voor Business Intelligence en data vond. Neil stelt zich voor:

Ik werd tijdens mijn traineeship ingezet bij het Leids Universitair Medisch Centrum op de BI-afdeling en daar heb ik voor het eerst meegemaakt wat een meerwaarde data, en inzicht in data, kan hebben. De ervaring die ik daar heb opgedaan, met o.a. specialisatie van SQL, was enorm waardevol maar voornamelijk het doel van de BI afdeling sprak me erg aan. Het realiseren van goede BI-voorzieningen om mensen het leven een beetje makkelijker te maken en ervoor te zorgen dat zij hun werk nóg beter kunnen doen, dat ligt mij wel.

Ik ben een allround Business Intelligence consultant met ervaring in verscheidene BI-projecten met verantwoordelijkheden voor zowel back end als front end. Ik heb diverse Data warehouses ontworpen en geïmplementeerd en zorg dan ook altijd voor een goede dashboarding. Ik ben op mijn best ingezet als ik kan zorgdragen voor het complete BI traject; ophalen, organiseren, en modelleren van data en vervolgens het visualiseren. Naast die technische skills is het voor mij bij die ontwikkeling van groot belang om goed te blijven communiceren met de business door bijvoorbeeld de requirements te blijven toetsen. Het is een constante dialoog. Het gaat mij dus echt niet alleen om het opleveren van een stuk ‘code’. Het moet daadwerkelijke waarde en nut toevoegen voor de gebruiker.

In mijn vrije tijd speel ik gitaar, ga ik graag hardlopen en speel ik zo nu en dan op mijn PS4 of PC. Graag zou ik wat meer tijd besteden aan het lezen van een boek of naar de sportschool gaan.

Ik ben een echte muziekliefhebber en ooit wil ik mijn eigen akoestische gitaar bouwen. Een favoriet nummer kiezen is dan ook geen optie. Ik heb, met moeite, een top 5 gemaakt:

 1. Radiohead – Paranoid Android
 2. Miles Davis – Blue in Green (Kind of Blue, 1959)
 3. Jimi Hendrix – Castles Made of Sand
 4. The Beatles – De hele B-side van Abbey Road
 5. The Kinks – Autumn Almanac

Heb je een mooi project waar ik me in kan vastbijten en waar ik kan zien hoe mijn werk bijdraagt? Kom eens (digitaal) kennismaken! Mail naar neil@adapt.nl

FEITJES!

 • Sport: Hardlopen en een maandelijkse donatie aan de sportschool
 • Favoriete nummer: hij speelt vals, zie de lijst hierboven
 • Mooiste land: Oostenrijk en Amerika
 • Sterrenbeeld: Ram
 • Eerste auto: Een goudkleurige Mazda uit 2004
 • Nummer 1 op bucketlist: Zelf een akoestische gitaar bouwen

Artikelen van Neil FitzPatrick