Nik-headshot-klein

Nik Oonk

De gelaagdheid van het vak. Dit is wat Nik Oonk, BI Consultant bij Adapt Analytics, aantrekkelijk vindt aan zijn vakgebied.

In leiden volgde hij Bestuurskunde en momenteel is hij bezig met de afronding van zijn HBO studie Business IT & Management aan de HvA. Nik stelt zich voor:

Ik ben 34 jaar en woon samen met mijn vrouw en twee jonge kinderen in Oestgeest. In het begin van de zomer van 2020 ben ik aan boord bij Adapt gekomen als BI consultant. In het verleden heb ik diverse rollen gehad binnen IT. Zowel op de domeinen van sales, support, systeembeheer, ITSM en consultancy. Als BI consultant trekt het mij dat ik op vele niveaus bezig kan zijn met data. De ene dag ben je echt aan het graven in de data waarbij je de kick ervaart van het oplossen van een puzzel. De andere dag ben je veel meer bezig op menselijk niveau en zoek je naar de aansluiting met de data en is de kick het delen van een aha-moment als je samen tot een dieper inzicht komt.

 

Persoonlijk ben ik van mening dat ik het beste tot mijn recht kom in projecten waarbij ik een veelzijdige rol heb. Het achterhalen van de informatiebehoeften, het puzzelen met de data en datastructuren, en het vertalen naar buikbare informatie waar een organisatie echt een stap verder mee kan. Mijn meerwaarde zit, naast mijn kennis en ervaring, in het feit dat ik mijn nieuwsgierigheid, analytisch en empathisch vermogen kan combineren tot verrassende inzichten en dit voor mensen op een begrijpelijk manier inzichtelijk kan maken. Op die manier geef je data ook echt die meerwaarde die het kan hebben voor mensen en organisaties.

Naast mijn werk probeer ik veel tijd samen met mijn vrouw en twee jonge kids door te brengen. Verder geniet ik ervan om lekker uit eten te gaan of gezellig te borrelen met mijn vrouw en/of vrienden. In mijn eentje ontspan ik het liefst met een boek of podcast.

 

Heb je een mooi data project waar ik mijn diversiteit kan tonen en waar ik kan zien hoe mijn werk bijdraagt? Kom eens (digitaal) kennismaken! Mail naar nik@adapt.nl.

FEITJES!

  • Sport: Hardlopen, al zou ik dat vaker moeten doen
  • Favoriete nummer: Pagan Poetry van Björk
  • Mooiste land: Verenigde Staten en dan met name Yosemite National Park
  • Sterrenbeeld: Boogschutter
  • Eerste auto: Zilveren Volkswagen Polo waarvan de elektrische ramen open gingen als je de deur ontgrendelde
  • Nummer 1 op bucketlist: Naar IJsland voor het prachtige landschap en om het Noorderlicht een keer te zien

Artikelen van Nik Oonk