Blog: Optimaal inzicht in AFAS met Power BI

15 januari 2024 | Blog

Meer dan 12.500 kleine en grote organisaties maken gebruik van de software van AFAS. Ook veel klanten van ons zijn enthousiaste gebruikers van bijvoorbeeld het ERP of HRM pakket. Wij horen vaak dat AFAS niet de gewenste inzichten biedt op het gebied van dashboarding. Elke gebruiker heeft ten slotte zijn eigen wensen als het aankomt op passende dashboards voor zijn organisatie. Op maat gemaakte dashboards, die waardevolle inzichten in de beschikbare data geven, zijn hiervoor de oplossing. Bij een maatwerk oplossing kan Adapt Analytics een dashboard ontwikkelen op basis van data uit AFAS, waaraan eventueel andere databronnen kunnen worden toegevoegd om tot complete inzichten te komen.

 Figuur 1: Productplaat AFAS

AFAS

AFAS biedt voor zowel kleine als grote organisaties oplossingen aan op het gebied van o.a. HRM en Financiën. Daarnaast biedt AFAS nog veel meer oplossingen aan (zie figuur 1). Deze oplossingen worden benut door wel 2,61 miljoen eindgebruikers.

Verschillende databronnen combineren in een Modern Dataplatform

Het combineren van verschillende databronnen kan tot zeer waardevolle inzichten leiden. Men wordt hiermee in staat gesteld om op basis van een vollediger en nauwkeuriger inzicht een besluit te nemen. De data uit AFAS kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met beursgegevens of capaciteitsplanningen. Wij combineren deze verschillende databronnen in een robuust en schaalbaar dataplatform. Ons moderne dataplatform zorgt ervoor dat de data vanuit verschillende bronnen in de cloud wordt verzameld, opgeslagen en beheerd, zodat men daar de gewenste analyses kan uitvoeren.

Complete inzichten met passende visualisaties

De dashboards die gemaakt worden in Power BI geven de informatie weer die gevraagd wordt door de eindgebruiker. Deze informatie kan in tabellen, grafieken, kaarten en andere visualisaties worden getoond. Deze dashboards laten vaak zien wat er in het verleden heeft plaatsgevonden, bijvoorbeeld de producten die zijn verkocht, maar je kan ook voorspellen wat je in de toekomst verwacht te verkopen, deze prognoses zijn zeer waardevol voor bijvoorbeeld je voorraadbeheer. De eindgebruiker kan zelf de gegevens selecteren en filteren om specifieke vragen te kunnen beantwoorden.

Wat levert een Power BI dashboard jou op?

Betrouwbare en toegankelijke informatie ondersteund bij het maken van belangrijke beslissingen. Door beter inzicht te hebben in jouw organisatie kan je bijvoorbeeld betere diensten of producten aanbieden. De klanttevredenheid zal hierdoor stijgen.

De agile werkwijze van Adapt Analytics zorgt ervoor dat het bouwen van een Modern Dataplatform een relatief kleine investering is. Daarbij wordt altijd een schaalbare en flexibele oplossing gebouwd die toekomstbestendig is.

Wil jij hier meer van weten?

Heb je interesse in de wereld van data, ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen of wil je eens sparren? Dat kan! Onze adviseurs staan je graag te woord. Neem gerust contact met ons op.

Fenki-Analytics-e1622452919830

Jay Schipper

Accountmanager