Toekomstbestendig met

de Agile Datastrategie

Agile Datastrategie

In de huidige dynamische markt is data onmisbaar voor moderne organisaties. Echter, enkel data bezitten is niet voldoende om relevant te blijven en succesvol te concurreren. Het is cruciaal om de juiste mensen, organisatorische capaciteiten, analytische vaardigheden en strategie te hebben om data met succes te benutten en de hedendaagse zakelijke doelen te behalen. Een duidelijk gedefinieerde datastrategie is dus nu belangrijker dan ooit.

Uitdagingen met datastrategieën

Het creëren en implementeren van een datastrategie brengt veel uitdagingen met zich mee. Datastrategieën laten ons zien waar we heen willen, maar geven minder specifieke richtlijnen over hoe we daar komen. Dit kan ervoor zorgen dat de uitrol van een datastrategie traag is of niet de gewenste waarde toevoegt aan de organisatie. Na verloop van tijd kan het zelfs zo zijn dat kernonderdelen van de strategie niet meer relevant zijn omdat de industrie of technologie alweer een stap verder is.  

Struikelblokken voor een succesvolle datastrategie

De datastrategie sluit niet aan bij de bedrijfsstrategie.
Het faciliteren van noodzakelijke organisatorische capaciteiten wordt over het hoofd gezien.
Het niet kunnen vinden van mensen met de juiste vaardigheden.
De technologie sluit niet aan bij uw use cases of presteert niet zoals verwacht.
Oplossingen zijn niet ontworpen voor verandering of schalen niet.

Adapt Analytics’ Agile Datastrategie

Bij Adapt Analytics hebben we deze valkuilen onderkend en een nieuwe benadering ontwikkeld die deze uitdagingen aanpakt: de Agile Datastrategie. Met deze aanpak helpen we organisaties stapsgewijs hun data-gerelateerde zakelijke problemen op te lossen, bouwen we aan data-geletterdheid en integreren we geleidelijk de datastrategie in de bestaande bedrijfsstrategie. Door nauw samen te werken met de klant, beginnen we meteen met het aanpakken van de meest urgente zakelijke problemen. We delen de problemen op in kleinere projecten die resulteren in een tastbaar resultaat dat waarde toevoegt aan uw bedrijf. De voordelen zijn duidelijk: het proces blijft altijd transparant, er zijn volop momenten voor evaluatie en we behouden de nodige flexibiliteit om ons aan te passen aan veranderende zakelijke vereisten.

Om dit te realiseren, hebben we een schaalbare technologische basis ontwikkeld die een agile manier van werken ondersteunt. We gebruiken een begeleide aanpak van leren-door-doen om een op maat gemaakt dataraamwerk op te bouwen dat aansluit bij de behoeften van uw organisatie en continu kennis en vaardigheden overbrengt in uw organisatie. Mocht een organisatie niet over de nodige capaciteit of functies beschikken, dan is het voor ons geen probleem om experts te leveren.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Agile technologie

Voor de Agile Datastrategie is de toegepaste technologie en de juiste data-architectuur cruciaal. Je kunt alleen stap voor stap werken als de technologie flexibel en schaalbaar genoeg is om met een breed scala aan toekomstige scenario’s om te gaan. Ons moderne dataplatform voldoet aan deze behoeften en zorgt ervoor dat de technologie kan inspelen op de groeiende data- en analysebehoefte van uw organisatie. Op deze manier zijn er geen beperkingen voor eventuele aangepaste dashboards die uw organisatie nu of in de toekomst wenst.

Onze klanten

Aan de slag met datagedreven werken?

We denken graag met je mee. Neem gerust (en vrijblijvend) contact met ons op!

thumbnail_image004

Clemens Huis in ’t Veld

Directeur van
Adapt Analytics

reCAPTCHA is required.