Laat ons voor

je werken

Data Frameworks

Een Data Framework is een systematische manier om met gegevens binnen een organisatie om te gaan. Het biedt richtlijnen, processen en hulpmiddelen om gegevens op een effectieve manier te beheren, van het verzamelen en opslaan tot het analyseren en interpreteren. Je zou kunnen zeggen dat een Data Framework de cruciale schakel is om doelen te bereiken die gebaseerd zijn op data, zoals betere besluitvorming, efficiëntere bedrijfsvoering en een verbeterde klantbeleving. Het helpt ook om organisaties te ontzien van problemen die te maken hebben met zwakke data governance. 

Why do you need a data framework?

Het goed beheren van verschillende databronnen en systemen

Door de groei van interne en externe IT-systemen, wordt er meer data dan ooit geproduceerd en gebruikt. Een goed Data Framework vormt de basis van elk Modern Dataplatform omdat het helpt om de complexiteit te structureren en data te harmoniseren om zijn waarde voor jouw organisatie te maximaliseren.

Het kiezen van de juiste tools

Universele oplossingen lijken vaak aantrekkelijk omdat ze beloven minder complex en makkelijk toegankelijk te zijn. Maar vaak genoeg blijkt in de praktijk dat een andere afdeling, leverancier of klant een ander systeem gebruikt en dan gaan veel voordelen verloren. Een goed ontwikkeld Data Framework ondersteunt bij het kiezen van de juiste mix van standaard en op maat gemaakte tools die echt passen bij de behoeften van jouw organisatie.   

Data-Engineering-Blog-2-768x512

Hoe je data governance & data beveiliging goed uitvoert

De afgelopen jaren is de dataverwerkingsketen aanzienlijk langer geworden, wat betekent dat het proces van dataverwerking complexer is geworden. Het kiezen van passende regels en procedures voor het verwerken van data is essentieel voor zowel de veiligheid van data als de betrouwbaarheid ervan.

Gegevensbeheer en gegevenskwaliteit

Het beheren van grote hoeveelheden data kan een uitdaging zijn en tijdrovend als dit handmatig gebeurt. Een goed Data Framework maakt gegevensverwerking en het waarborgen van gegevenskwaliteit makkelijker door automatische dataverwerking, backups en archiveringsprotocollen. 

Onze oplossing

We gebruiken onze uitgebreide ervaring om een opmaat gemaakte en schaalbare Data Framework op te bouwen dat past bij de huidige situatie van jouw organisatie. We doen dit door middel van een bottom-up aanpak en bouwen een functioneel Data Framework op samen met de relevante datagebruikers. Dit zorgt vanaf het begin voor betrokkenheid, verbetert de datakennis en bereidt de organisaties voor om uiteindelijk zelf het beheer over te nemen. Om de overgang vloeiend te laten verlopen, richten we een robuust Data Framework in met documentatie die op een begrijpelijke manier alles uitlegt wat een organisatie moet weten. 

Ons Data Framework biedt een op maat gemaakte aanpak om data binnen jouw organisatie te beheren, ervoor te zorgen dat het naadloos geïntegreerd wordt in de workflows van data gebruikers en dat data accuraat, veilig en beschikbaar is wanneer nodig voor besluitvorming en andere bedrijfsdoeleinden. Als onderdeel van onze agile datastrategie, is ons Data Framework een uitgebreide aanpak die meegroeit met de behoeften van jouw organisatie. 

Onze klanten

Aan de slag met datagedreven werken?

We denken graag met je mee. Neem gerust (en vrijblijvend) contact met ons op!

thumbnail_image004

Clemens Huis in ’t Veld

Directeur van
Adapt Analytics

reCAPTCHA is required.