Klantcase: Dak- en gevelbekleder Cladding heeft meer inzicht door Power BI dashboards

Heb jij wel eens nagedacht over wie ervoor zorgt dat gebouwen een mooie uitstraling hebben? Cladding is een partij die zich bezighoudt met het bekleden van panden. Dit doen zij van engineering tot realisatie en nazorg. Hierbij kan je denken aan dak- en gevelbekleding, dakbedekking, isolatie en lichtstraten. Sinds 2021 is Adapt Analytics partner van Cladding.

In de huidige bouwmarkt gebeurt ontzettend veel. Door schaarste in producten, wisselende prijzen en een tekort aan personeel is het nog belangrijker dan voorheen om inzicht te hebben in je projecten. Wij hebben Cladding dit inzicht gegeven door middel van Power BI Dashboards.

Start van een verandertraject

Wij hebben Cladding door verschillende dashboards inzicht gegeven in:

Het sturen op bedrijfsdoelstellingen (KPI’s), zoals omzet

Actuele liquiditeitsoverzichten over de verschillende entiteiten heen

Real-time inzicht in de planning van de te calculeren projecten

Diverse administratieve rapportages

Door de samenwerking met de leverancier van het ERP-pakket (Profity) en de leverancier van de xRM oplossing konden wij Cladding al vanaf dag één nieuwe inzichten bieden.

Het resultaat mag er zijn

Voor Cladding Partners (verantwoordelijk voor de grootschalige projecten), Cladding Maintenance (verantwoordelijk voor het onderhoud) en Cladding Safety (verantwoordelijk het leveren en monteren van valbeveiliging) hebben we alle inzichten beschikbaar gesteld met dashboards in Power BI. 

 

Voor het beschikbaar stellen van de Power BI dashboards is natuurlijk wel het een en ander nodig aan de achterkant. Wij hebben een klein dataplatform in Microsoft Azure gebouwd, waarbij de data uit de bron wordt ontsloten. In een SQL database prepareren wij de data, zodat deze wordt weergegeven in de dashboards. Het voordeel van dit platform is dat dit flexibel is, waardoor het ontsluiten van nieuwe bronnen in de toekomst gemakkelijk wordt. Hierdoor blijven ook de kosten beheersbaar en kan het platform mee groeien met de informatiebehoefte van Cladding. Bovendien zorgt monitoring van de gebouwde oplossing ervoor dat het informatieplatform altijd actueel en beschikbaar is.

Cladding is ontzettend tevreden over de duurzame samenwerking met Adapt. En wij zijn trots op het opgeleverde dataplatform en de dashboards.  To be continued…

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het koppelen van je data?

Neem gerust eens contact met ons op, dan vertellen wij je graag hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Frans Melenhorst

Interim Managing Director

Neem contact op

reCAPTCHA is required.