Klantcase: Beter inzicht in gemaakte contractafspraken bij Baas

24 april 2024 | Klantcase

Baas B.V. ontwerpt, bouwt en onderhoudt boven- en ondergrondse infrastructuren in Nederland. Van de meest hoogwaardige water-, energie- en datanetwerken tot glasvezel en laadoplossingen. Baas is een betrouwbare partner voor hun klanten, zoals netbeheerders en waterbedrijven. De wens is om de afgesproken en de geleverde kwaliteit van hun werkzaamheden te waarborgen, door middel van beter inzicht in de processen.

Adapt Analytics heeft samen met Baas een Power BI rapport gebouwd, waarin zowel Baas als de contracthouders de Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI’s) vanuit de contracten kunnen inzien.

Eén rapport met alle KPI afspraken 

Om de contractafspraken zo goed mogelijk te kunnen monitoren, is een integraal overzicht gemaakt met de afspraken in de vorm van KPI’s. Aan de hand van dit overzicht is voor Baas een rapport opgeleverd waar periodiek de gemaakte afspraken worden gemonitord. Alle KPI’s zijn overzichtelijk opgesteld, zo is in één oogopslag duidelijk of deze worden behaald.

Naast een integraal overzicht, was het ook een wens om details te bekijken en direct door te gaan naar het onderdeel in het bronsysteem. Ook dit is verwerkt in het interactieve dashboard. Daarnaast is het rapport afgestemd met de contracthouders, zodat iedereen akkoord is met deze wijze van monitoren.

Naast een integraal overzicht, was het ook een wens om details te bekijken en direct door te gaan naar het onderdeel in het bronsysteem. Ook dit is verwerkt in het interactieve dashboard. Daarnaast is het rapport afgestemd met de contracthouders, zodat iedereen akkoord is met deze wijze van monitoren.

Hoe hebben wij dat gedaan?

Voordelen

  • Hoge klanttevredenheid: Verbeteren van de KPI’s gericht op snelheid en kwaliteit
  • Actuele inzichten voor alle betrokkenen: Zowel Baas als de contracthouders kijken naar dezelfde monitoring rondom de gemaakte afspraken. Zo blijft iedereen scherp op het behalen van de KPI’s
  • Snel sturen op échte data: De gebruikers hebben snel inzicht in de voortgang op KPI’s, zodat ze tussentijds kunnen bijsturen waar nodig
  • Single source of truth: De definities zijn gezamenlijk vastgesteld, waardoor iedereen naar dezelfde waardes kijkt

“In Adapt hebben wij een perfecte partner gevonden die niet alleen een technisch hoogwaardige oplossing heeft neergezet, maar met wie wij samen de benodigde inzichten hebben kunnen realiseren. Van het scherpstellen van definities, tot realisatie zijn we echt samen opgetrokken en hebben we een voor de business perfect passende oplossing neergezet.” – Baas B.V.

 

 En nu verder?

Adapt Analytics is de datapartner van Baas, dus we zijn nog lang niet klaar! In de toekomst zullen we nog meer databronnen ontsluiten en nog meer KPI dashboards realiseren, zodat gestuurd wordt op de juiste informatie.

Wil jij hier meer van weten?

Heb je interesse in de wereld van data, ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kan betekenen of wil je eens sparren? Dat kan! Onze adviseurs staan je graag te woord. Neem gerust contact met ons op.

Ben jij geïnspireerd geraakt?

We denken graag met je mee. Neem gerust (en vrijblijvend) contact met ons op!

Jay Schipper

Accountmanager

Neem contact op

reCAPTCHA is required.