Klantcase: Producent van bouwmaterialen

Een producent van bouwmaterialen heeft al tien jaar een datawarehouse en is daarmee een van de voorlopers op dit gebied. Bij de overgang op een nieuw ERP-systeem grijpt het bedrijf de kans aan om het datawarehouse te moderniseren. Aan Adapt Analytics de vraag om het bedrijf te adviseren over welke datawarehouse-oplossing het beste in de behoefte kan voorzien. Belangrijke voorwaarden zijn zelfredzaamheid en minimale afhankelijkheid van externe consultants. Daarnaast moet de oplossing goede rapportagemogelijkheden bieden die de organisatie via Power BI aan meerdere afdelingen beschikbaar kan stellen.

De klantvraag

Adviseer ons over de beste datawarehouse oplossing!

Onze aanpak

Het bedrijf wil het beheer van het dataplatform meer in eigen hand hebben. Op basis van de functionele vereisten hebben wij geadviseerd om te kiezen voor TimeXtender.  Wat wij hebben gedaan:

Met een driedaagse Proof of Concept en een training van de key users hebben we laten zien dat TimeXtender alle gewenste functionaliteiten biedt.

Binnen drie dagen hebben wij de twee belangrijkste systemen, waaronder het nieuwe ERP systeem, gekoppeld en is een eerste dashboard opgezet. Zo hebben we aangetoond dat TimeXtender snel geïmplementeerd kan worden.

Het resultaat

Op basis van de Proof of Concept heeft het bedrijf gekozen voor TimeXtender voor het ontwikkelen van haar nieuwe datawarehouse. Daarbij hebben we het volgende gerealiseerd:

Ondersteuning in de implementatie.

Koppelen van bronsystemen. 

Verder uitbreiden van het datamodel. 
Ontwikkelen van dashboards en rapportages op basis van de verzamelde vereisten

Conclusie

Het bestaande datawarehouse voldeed niet meer aan de huidige eisen van agile development. Het datawarehouse kende veel specialistisch programmeerwerk, waardoor het bedrijf afhankelijk was van externe ontwikkelaars. Door de implementatie van TimeXtender heeft het bedrijf meer processen in eigen hand. Het is nu mogelijk om snel nieuwe databronnen en datavelden toe te voegen aan het platform als die behoefte er is. Het bedrijf heeft nu alleen nog externe ontwikkelaars nodig bij complexe zaken of voor het geven van advies.

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het koppelen van je data?

Neem gerust eens contact met ons op, dan vertellen wij je graag hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Frans Melenhorst

Interim Managing Director

Neem contact op

reCAPTCHA is required.