Klantcase: RIBW AVV (Arnhem & Veluwe Vallei)

Onze opdracht

Sinds augustus 2021 is RIBW AVV (Arnhem & Veluwe Vallei) klant van Adapt Analytics. Zij hadden de wens om van de twee huidige datamanagementomgevingen één grote omgeving te maken. Om dat te realiseren is onze collega Shannon Dieltjes op deze klus gedetacheerd. Van de twee omgevingen, was een omgeving ingericht als productiedatabase en de andere als data-warehouse. Om dit samen te voegen zijn de rapporten van de productiedatabase overgezet naar het data-warehouse. Als Business Analist zorgde Shannon ervoor dat alle gegevens op de goeie plek terecht kwamen.  

Vernieuwing van managementinformatie in Power BI

Een halfjaar later is het bovenstaande project afgerond. Echter was dit voor Shannon niet het einde van haar detachering. In juni startte namelijk een nieuw project, waarin zij de oude managementinformatie-omgeving mocht gaan vernieuwen. Daarvoor bouwde zij een nieuw datawarehouse en een nieuwe omgeving voor managementinformatie in PowerBI.  

Naast Business Analist is Shannon ook een BI-Consultant. Hierdoor is zij op meerdere vlakken in te zetten. En alsof dat nog niet genoeg is, is zij sinds kort ook gedeeltelijk Product Owner. Hierin coördineert Shannon verschillende werkzaamheden. Zo denkt Shannon na over de inrichting en invulling van het Data Warehouse. Dit wordt ingevuld door BI-experts waar Shannon opdracht aan geeft. 

Het resultaat

Als Business Analist zorgt Shannon ervoor dat zij alle vragen rondom data binnenkrijgt. Binnen het RIBW AVV zijn er verschillende behoeftes aan data. Shannon houdt zich bezig met deze behoeftes. Ze zorgt voor een continue verbetering van de dashboards en de processen die hieromheen lopen. Dit doet Shannon door veel te praten met medewerkers van het RIBW AVV en door de juiste vragen te stellen. Waar liggen bijvoorbeeld pijnpunten en welke dashboards kunnen geoptimaliseerd worden? Daarnaast werkt Shannon nauw samen met onder andere de afdeling Business Control van het RIBW AVV.   

Ook kan Shannon zelf de dashboards inrichten door haar BI-ervaring. Hierdoor heeft Shannon een duidelijk inzicht van wat er moet gebeuren en kan zij snel schakelen.  

Applicaties

Het RIBW AVV maakt gebruik van een aantal verschillende applicaties waarmee het zij het project managementinformatie realiseren. Zo worden alle rapportages gebouwd in Power BI en wordt data opgeslagen in SQLdatabases. Ten slotte wordt er gebruik gemaakt van Azure DevOps, dat ervoor zorgt dat alles in goede banen verloopt, en wordt er in Scrum gewerkt. Beiden worden door het RIBW AVV gefaciliteerd.  

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken met het structureren van je data?

Neem gerust eens contact met ons op, dan vertellen wij je graag hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Frans Melenhorst

Interim Managing Director

Neem contact op

reCAPTCHA is required.