Klantcase: Seven Stars, de datagedreven IT-flex regisseur 

Seven Stars is dé onafhankelijke IT-flex regisseur. Sinds 2005 is Seven Stars actief in de markt van flexibele arbeid en externe inhuur binnen de IT-branche. Dagelijks werken meer dan 700 professionals via de organisatie bij publieke en private opdrachtgevers. Seven Stars maakt de match tussen ambitieuze opdrachtgevers en talentvolle IT-professionals en biedt een breed spectrum aan oplossingen op het gebied van flexibele arbeid binnen het IT-domein. Zij zorgen dat het inhuurproces voor IT-professionals van A tot Z zo vlot en compliant mogelijk verloopt.  

Adapt Analytics heeft Seven Stars ondersteund in hun wens om meer te kunnen sturen op basis van data. Dit omvatte onder andere sturing op omzet/marge, maar ook sturing op basis van data binnen hun recruitmentproces. Wij hebben voor Seven Stars diverse Power BI dashboards gemaakt die hierin inzicht geven. Onderliggend aan deze dashboards is een dataplatform neergezet in de Microsoft Cloud. Hierin hebben wij de gegevens uit verschillende bronsystemen gecombineerd, zodat we toekomstige vragen binnen Seven Stars ondersteund door data kunnen beantwoorden. 

Van handmatige repeterende analyses in Excel tot een geautomatiseerde weergave in Power BI 

Om inzicht te hebben in omzet en marge werden in het verleden met regelmaat berekeningen gemaakt in Excel. De overzichten werden elke maand handmatig verstuurd binnen het bedrijf. Onze Power BI oplossing voor Seven Stars biedt de volgende voordelen: 

Geen repeterend handmatig werk meer, wat veel tijd bespaart 

Minder kans op fouten, omdat er geen handmatig werk meer aan te pas komt 

Verbeterde forecast en prognose op basis van meerdere elementen uit de verschillende databronnen 

Alle medewerkers van Seven Stars hebben vroegtijdig inzicht in de realisatie versus de doelstellingen, omdat je niet meer afhankelijk bent van de maandelijkse deling van de cijfers 

Met behulp van role-based security zie je alleen het noodzakelijke 

Door de data van bronsystemen te ontsluiten naar een dataplatform is het gemakkelijker en sneller om in de toekomst andere vragen te beantwoorden op basis van deze data

Van rapporteren over realisatie naar forecasting voor de toekomst 

Hoe prognosticeer je de omzet van een organisatie die jaar-op-jaar een grote omzetgroei doormaakt? Seven Stars is een sterk groeiende, lerende en succesvolle organisatie en voor de zevende keer uitgeroepen tot FD Gazelle. Er is een sterke behoefte aan realtime stuurinformatie om zicht te kunnen houden op de koers van de organisatie. De recruitmentmarkt kenmerkt zich door een aantal factoren die een sterke invloed hebben op de omzetverwachting. Een voorbeeld hiervan is een duidelijk seizoenspatroon dat wordt veroorzaakt door minder bestede uren per maand in de vakantieperiodes. Deze en andere factoren hebben wij geïnventariseerd en gebruikt voor de berekening van de prognose en forecast van de omzet. Hierdoor kan Seven Stars in alle dashboards beschikken over eenduidige realisatie, target, prognose en forecast cijfers. 

Bijkomstige en nieuwe inzichten 

Doordat steeds meer data een plekje heeft gekregen in het dataplatform is het bieden van nieuwe inzichten op basis van data steeds eenvoudiger. Daarnaast biedt deze data mogelijkheden om bestaande processen te ondersteunen en verbeteren: een van de nieuwe rapportages geeft een verbeterd inzicht over het facturatieproces, waardoor dit in de toekomst gemakkelijker gevalideerd kan worden. Een mooi bijkomstig resultaat. 

Datapartner Seven Stars 

Wij zijn datapartner van Seven Stars, dus het vervolg is al in gang gezet. Onder de paraplu van een agile datastrategie pakken we vraaggestuurd nieuwe uitdagingen op en realiseren we oplossingen. Zo zal binnenkort het recruitmentproces verder geoptimaliseerd worden waarbij we op basis van data procesverbeteringen zullen doorvoeren, recruitment analytics noemen we dat 

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het koppelen van je data?

Neem gerust eens contact met ons op, dan vertellen wij je graag hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Frans Melenhorst

Interim Managing Director

Neem contact op

reCAPTCHA is required.